Saturday, September 27, 2008

Φεστιβάλ ΚΝΕ

Γύρω στις 8:30 το βράδυ της περασμένης Κυριακής ξεκίνησε η ομιλία της συντρόφισσας Αλέκας στο φετεινό Φεστιβάλ της ΚΝΕ (που κάποιοι θλιβεροί συνοδοιπόροι αποκαλούν... θεσμό και προτρέπουν αριστερούς, δεξιούς, κεντρώους και... οικολόγους να παραβρεθούν έστω και μια φορά στη ζωή τους! - τι είναι ρε πολυτεχνείο? :-) ) που έγινε στην Πανεπιστημιούπολη στα Ηλίσια και ήταν αφιερωμένο στα 90χρονα του "δοξασμένου ΚΚΕ".

Παρά το συνεχές ψιλόβροχο, χιλιάδες ηρωικοί κομμουνιστές έφτασαν με τις αμαξάρες τους στον χώρο προκειμένου ν' ακούσουν τη συντρόφισσα Αλέκα. Επίσημο αναψυκτικό ήταν και φέτος η "pepsi-cola" ενώ η είσοδος ήταν δωρεάν για τους καημένους λαθρομετανάστες και μόνο 5 Ευρώ για τους χαχόλους (κοινώς κορόιδα) Έλληνες.

Προσπερνώντας τις γελοιότητες της συντρόφισσας περί λαθρομεταναστών και κοινών κοινωνικών δυνάμεων θα σταθώ σε κάτι που επαναλήφθηκε τόσα χρόνια μετά και καθιέρωσε το ΚΚΕ ως το κόμμα "του εγκλήματος και της προδοσίας" όπως είπε και ο Γ. Παπανδρέου. Τα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας εξαφάνισαν από τα "ρεπορτάζ" (sic!) τους το απόσπασμα της Αλέκας που θα σόκαρε οποιονδήποτε αισθάνεται ακόμη Έλληνας. Ιδού το απόσπασμα :

"Συντρόφισσες και σύντροφοι, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας σε όλη την διαδρομή του δεν φοβήθηκε, κάτω από τις πιο σκληρές συνθήκες να προβάλει θέσεις που η Εξουσία δίωξε μέχρι την ποινή του θανάτου και η κοινωνία δεν ήταν ακόμη έτοιμη να τις δεχθεί (σσ. ενώ τώρα?? ) : Πολιτικό θάρρος χρειαζόταν για να καταγγείλει το ΚΚΕ την Μικρασιατική Εκστρατεία σε μια περίοδο που ο Μεγαλοϊδεατισμός βασίλευε και διαιρούσε τους Λαούς - θύματα!"

Το ν' αναφέρω τον... πατριωτικό λόγο που δημοσιεύτηκε στον Ριζοσπάστη στις 12 Ιουλίου του 1935 είναι ανούσιο. Μπορεί να βρεθεί εύκολα αλλά το κυριότερο τον έχει καταδικάσει η Ιστορία. Όχι της... Ρεπούση η Αληθινή Ιστορία... Αμετανόητοι εν έτει σωτηρίω 2008 οι σύντροφοι...

No comments: